-
Zdravím, rád bych změnil poštovního klienta. Používám Thunderbird. Je to dobrý program, ale rád bych ho změnil. Nebudu rozvádět proč mi mi vadí tak jako Firefox. Podle průzkumu co jsem provedl, tak mě vyšli následující kandidáti:
- SeaMonkey, jenže je také z Mozilly. I když pošťáka má dobrého, ale je tam kopa jiných součástí.
- Evolution, u něho si nejsem zcela jist. Funguje dobře. I když jsem někde četl že občas ztratí e-mail. Ale s tím nemám zkušenost. Co nesvede je (bez tunelu) připojení na Protonmail. To mohu vyřešit pomocí ElectronMail.
- Ale nejraději bych se vrátil k Claws Mail. I tady bych řešil Protonmail pomocí ElectronMail. Jenže problematické připojení k Gmailu. Návod s OAUTH2 Google na získání ID klienta jsem nepochopil ten jejich postup.
Prosil bych o radu a doporučení na který e-mail klient se zaměřit. Případně jestli by někdo mohl poradit jak se dopracovat k ID klienta OAUTH2 pro Claws Mail.
Děkuji za jakoukoliv radu -
Zdravím, rád bych změnil poštovního klienta. Používám Thunderbird. Je to dobrý program, ale rád bych ho změnil. Nebudu rozvádět proč mi mi vadí tak jako Firefox. Podle průzkumu co jsem provedl, tak mě vyšli následující kandidáti:
- SeaMonkey, jenže je také z Mozilly. I když pošťáka má dobrého, ale je tam kopa jiných součástí.
- Evolution, u něho si nejsem zcela jist. Funguje dobře. I když jsem někde četl že občas ztratí e-mail. Ale s tím nemám zkušenost. Co nesvede je (bez tunelu) připojení na Protonmail. To mohu vyřešit pomocí ElectronMail.
- Ale nejraději bych se vrátil k Claws Mail. I tady bych řešil Protonmail pomocí ElectronMail. Jenže problematické připojení k Gmailu. Návod s OAUTH2 Google na získání ID klienta jsem nepochopil ten jejich postup.
Prosil bych o radu a doporučení na který e-mail klient se zaměřit. Případně jestli by někdo mohl poradit jak se dopracovat k ID klienta OAUTH2 pro Claws Mail.
Děkuji za jakoukoliv radu@Ragiowan Já používám Evolution už řadu let a za mě je to super mailový klient. Pokud ti sedí jeho rozhraní a funkce, myslím, že s ním neuděláš chybu.
Ale je pravda, že nepoužívám ani ProtonMail, ani Gmail, takže nemůžu úplně posoudit, jak dobře si Evolution poradí s jejich integrací.
Ještě mě napadl KMail – je to plnohodnotný klient s hodně pokročilými funkcemi, ale pokud nepoužíváš KDE, asi nebude v jiném prostředí vypadat úplně pěkně a může si s sebou tahat zbytečné závislosti.
Každopádně, pokud hledáš něco lehčího, Claws Mail by mohl být dobrá alternativa.
Co se týče ProtonMailu, našel jsem na webu informaci o ProtonMail Bridge, což je nástroj, který umožňuje připojení přes IMAP/SMTP, ale nemám to jak vyzkoušet. Vidím, že balíček je dostupný v AUR:
yay -S protonmail-bridge
což asi už víš
- Jaké prostředí používáš? ( KDE, GNOME, nebo něco lehkého jako i3/xfce)
-
A archos moved this topic from Obecná diskuse
-
A archos moved this topic from Software