Jak vytvořit instalační USB Archu nebo EndeavourOS na mobilu?
-
Potřebujete si vytvořit instalační USB disk s Archem nebo EndeavourOS? Je to jednoduché, ale co když po ruce nemám druhý počítač? Pak vám může dobře posloužit mobil nebo tablet s Androidem. Umí to totiž mobilní aplikace EtchDroid.

EtchDroid je výborná mobilní aplikace s jednoduchým uživatelským prostředím. Testoval jsem ji s Androidem 14, rychlejším USB-C flashdiskem a ISO souborem distribuce EndeavourOS. Nesetkal jsem se s žádným problémem a vše fungovalo bez sebemenšího problému. Fungují i starší USB flash disky USB-A skrze redukci. Pokud máte nějaký dongle do USB-C, můžete připojení flash disků nebo paměťových karet vyzkoušet. Nastat mohou problémy s napájením, ale já s vytvořením instalační paměťové karty neměl problém. Více jsem se o aplikaci rozepsal na svém webu.#### Jak instalační USB vytvořit?
Není třeba sepisovat dlouhý postup. Připravte si USB disk, stáhněte instalační ISO do interního úložiště mobilu či tabletu a pomocí pár tlačítek vytvořte bootovatelný disk. Je to jednoduché. Prosředí je sice v angličtině, ale zvládne to každý a již jsem vývojáři poskytl překlady do češtiny, takže brzy nejspíš dorazí aktualizace s překladem.#### Kde si mohu aplikaci stáhnout?
#### EtchDroid je zdarma, ale zvažte podporu
Berte na vědomí, že se jedná o open-source aplikaci. Vývojář na ní ve svém volném čase pracoval zdarma. Vlastně je možná jedná o jedinou mobilní aplikaci svého druhu, která funguje bez reklam, sledování uživatelů nebo nutnost provést root systému. Zvažte tedy dobrovolné podpoření nějakým tím drobáskem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Registrovat Přihlásit se