Fórum Archlinux cz

Arch Linux => Instalace, poinstalační a bootovací problémy => Téma založeno: Nezmar 09. Říjen 2018, 10:38:14 odpoledne

Název: jak rozchodit grafické prostředí
Přispěvatel: Nezmar 09. Říjen 2018, 10:38:14 odpoledne
Ahoj.
nedaří se mi rozchodit grafické prostředí.
Po spuštění xserveru $stattx . Se mi rozpadne monitor. Předpokládám, že je to chybou rozlišení. Mám grafickou kartu nvidia a ovladače jsem nainstaloval. Problém je, že nemohu změnit rozlišení pomocí nvidia-settings, protože vždy a při jakémkoli požadavku mi napíše, Unable to connect server. Jenže já xserver spustit nemůžu, protože se mi rozpadne obrazovka......... .
na
https://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg_(%C4%8Cesky)
 mi není jasné
Nejprve vytvořte nový konfigurační soubor, například /etc/X11/xorg.conf.d/10-monitor.conf
je jako jedno jak pojmenuji konfigurační soubor? Složku /etc/X11/xorg.conf.d/ mám prázdnou?

Section "Monitor"
    Identifier    "Monitor0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier    "Device0"
    Driver        "vesa" #Zvolte ovladač použitý pro tento monitor
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Screen0"  #Odkaz na sekce Monitor a Device
    Device        "Device0"
    Monitor       "Monitor0"
    DefaultDepth  16 #Zvolte hloubku (16||24)
    SubSection "Display"
        Depth     16
        Modes     "1024x768_75.00" #Zvolte rozlišení
    EndSubSection
EndSection

to mi jakžtakš smysl dává, ale ovladač ...... místo vesa  mám napsat jen "nvidia" nebo "nvidia 410.57-4". Bude problém vyřešen?
moc děkuji za rady
Název: Re:jak rozchodit grafické prostředí
Přispěvatel: Nezmar 10. Říjen 2018, 10:33:09 odpoledne
po instalaci podle https://arch-linux.cz/instalace-archu/
kde jsem se bez problémů dostal až Gratulujeme! Váš Arch Linux byl úspěšně nainstalován. Vyjměte instalační médium a zvolte z menu možnost Reboot System pro dokončení instalace:
Jsem vyjmul USB a restartoval a už se nedostanu ani do BIOSu.
Název: Re:jak rozchodit grafické prostředí
Přispěvatel: Nezmar 10. Říjen 2018, 11:03:15 odpoledne
odešel HDD SATA-2 HITACHI 250 GB model HDT722525DLA380. Dáme jinej a holt to zkusim zas. :O(