Fórum Archlinux cz

Arch Linux => Hardware => Téma založeno: Marko 11. Říjen 2016, 11:31:21 odpoledne

Název: Procesor
Přispěvatel: Marko 11. Říjen 2016, 11:31:21 odpoledne
Zdravím.
Som Arch nováčik . Po nainštalovaní mi systém nešiel tak svižne ako keď som si ho skúšal vo virtualboxe. Piplal som sa s ovládačmi grafickej karty, radila mi aj Lobardo. Teraz vidím ,že sú načítané len dve jadra . To sa mi ešte nestalo ,na nete som o tom nenašiel. Výpis z inxi:
CPU:       Dual core AMD FX-4300 (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
               clock speeds: max: 3800 MHz 1: 1800 MHz 2: 2600 MHz 3: 2600 MHz
               4: 2600 MHz
Chýba hardvérová akcelerácia druhom disku mám mint a tam je to v poriadku.
Název: Re:Procesor
Přispěvatel: lombardo1981 12. Říjen 2016, 10:18:57 dopoledne
A čo hovorí:
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfo
Kód: [Vybrat]
dmesg | grep CPU
Mrkni do BIOSu, či nie je zakázané ACPI. Ak je, tak ho povoľ. Pre istotu sa pozri, že konfigurák pre grub neobsahuje acpi=off. Ale pokiaľ si ten parameter nepridával, nemal by tam byť.
Název: Re:Procesor
Přispěvatel: Marko 12. Říjen 2016, 08:39:24 odpoledne
      Ahoj
      cat /proc/cpuinfo   http://hastebin.com/ulakoxoguy.sql
      dmesg | grep CPU   http://hastebin.com/ilopozalog.vbs
 
       ACPI je povolené a AHCI som zmenil na IDE
Název: Re:Procesor
Přispěvatel: lombardo1981 13. Říjen 2016, 10:07:16 dopoledne
Kód: [Vybrat]
mtrr: your CPUs had inconsistent variable MTRR settings
mtrr: probably your BIOS does not setup all CPUs.
Ak máš na jedno kompe dve distrá, tak je potom možné, že rozdiel medzi nimi je v kerneli. Inak by mohla byť chyba aj v BIOSe. Ktoré jadro používaš. Posledné stabilné, git verziu alebo LTS? Skús vyskúšať druhý kernel a uvidíš.