Nemáš za čo.

Ja by som si z konfigurákov vybrala iba to potrebné. Poriadne sa pozrela na články i oficiálnu dokumentáciu.
Inak, ja mám v i3 nastavené dve $mod klávesy:
set $mod Mod4 --- je Win klávesa
set $mod1 Mod1 --- je Alt klávesa
Ak budeš používať nejakého
správcu prihlásenia, tak všetko potrebné je vhodné nadefinovať v základnom konfiguračnom súbore. Ja používam automatické prihlásenie do virtuálnej konzoly, takže niečo mám v .xinitrc.
A tým niečo myslím predovšetkým
polkit na kontrolu oprávnení. Ja používam lxpolkit.
Bude to vyzerať takto (medzi automaticky spúšťaným programami):
exec --no-startup-id /usr/bin/lxpolkit
Pri ntb odporúčam pre začiatok doinštalovať
xfce4-power-manager. Je to najjednoduchšia možnosť ako efektívne spravovať napájanie. Tiež je ho potrebné spúšťať automaticky pri štarte:
exec --no-startup-id xfce4-power-manager
Na ntb je dobré mať k dispozícii systémovú ikonu pre úpravu internetového pripojenia. Tiež je ju potrebné spúšťať pri štarte. Treba ho dodatočne doištalovať ako
network-manager-applet.
exec --no-startup-id nm-applet
A ja osobne na oboch utb používam aj
i3lock na uzamykanie. Konkrétne
i3lock-color a
i3lock-fancy-git. Oba balíčky sa nachádzajú v AUR. Pre automatické uzamknutie po určitej dobe, je ho potrebné spustiť pri štarte:
exec --no-startup-id xautolock -locker i3lock-my
Mám vytvorený vlastný akože skript, pretože s dodatočnými nastaveniami to nechcelo korektne fungovať. Je v
/usr/bin/i3lock-my. Je potrebné povoliť mu spúšťanie ako programu:
#!/bin/sh
#
i3lock-fancy -g -f "/usr/share/fonts/OTF/Hurmit Medium Nerd Font Complete.otf" -t "In the long run we are all dead."
-g je greyscale (čierno-biely obraz)
-f zvolí písmo pre text
-t je vybraný text
Pre okamžité uzamknutie mám vytvorenú klávesovú skratku:
bindsym $mod1+l exec i3lock-my
Pre zobrazenie špecifickej plochy používam tento parameter (automatické spustenie programov):
exec --no-startup-id i3-msg 'workspace $WS1'