Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #45 kdy: 29. Duben 2018, 07:11:38 odpoledne »
i3-gaps.

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #46 kdy: 29. Duben 2018, 07:43:30 odpoledne »
Tak ho skús úplne preinštalovať. Alebo použi metódu pomocou skriptu.
Tá hláška totižto hovorí, že tam je nejaký znak zlý alebo chýbajúci.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #47 kdy: 29. Duben 2018, 10:04:02 odpoledne »
Tak jsem zkoušel co mě napadlo.
1. Přeinstaloval jsem i3-gaps  - stejný chybový výpis.
2. Odinstaloval a stejný instaloval z AUR.
3. V AUR jsem i3-gaps-git ani i3gaps-git nenašel.
4. Ale našel a nainstaloval i3-gaps-next-git.
Stejný chybový výpis, jen poslední řádek je
Citace
ERROR: FYI: You are using i3 version 4.15.0.1-143 gfcdf8d30 (2018-04-23 brauch "gaps - next)

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #48 kdy: 30. Duben 2018, 08:37:57 dopoledne »
Pozri sa, ako vytvoriť debug file a zisti si v ňom chybu. A potom na nete vyhľadaj ako ju vyriešiť. Ja sa tomu venovať nebudem. Je mi ľúto. Momentálne som na *** a nie je je to v mojich silách. A nik iný ti tu o tom radiť ani nebude. O i3 určite.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #49 kdy: 30. Duben 2018, 09:15:59 odpoledne »
 
Citace
Pozri sa, ako vytvoriť debug file a zisti si v ňom chybu. A potom na nete vyhľadaj ako ju vyriešiť.
Na to jsem se díval o to je tak pro vývojáře, a já jsem skutečně začátečník mírně pokročilý (o to více troufalý).
     Od Archu mně dosud odrazovalo, že jsem nenašel řešení uspání a hibernace. Počítač se sice uspí, ale už neprobudí. A článek na archwiki
Citace
https://wiki.archlinux.org/index.php/Power_management/Suspend_and_hibernate
je pro mě vzorem článku pro běžného uživatele po praktické stránce nic neřešícího, jakých je na archwiki mnoho. Uspání mně nešlo ani na Antergos, ani na jiných instalacích pro Arch (Feliz, Revenge atd.) Proto jsem velmi přivítal články od paní Lombardo, která nabízí řešení pro Openbox a i3. První  mně fungoval, s druhým jsem řešil problémy na 4 stránkách fóra s následujícím závěrem:

1. Celou dobu se řešily pouze chyby. Nejhorší byla
Citace
Error: status_command process exited unexpectedly (exit 1)
. Řešení nyní znám.

2. Nakonec jsem to zkusil ještě znovu, řekl jsem si, že mně bude stačit jen základní konfigurace s i3status, do .config jsem vložil pouze 1. skript z článku
Citace
https://arch-linux.cz/i3wm-xi-vypnutie-a-restart/
bez jakékoli další konfigurace, a ono to fungovalo. I když jsem instaloval i3-gaps, zase to fungovalo.

3. Potom jsem změnil bar na
Citace
status_command i3blocks -c etc/i3blocks.conf
a ať jsem použil i3-wm nebo i3-gaps, stále v pořádku a žádná chyba.

4. Proto tedy naplněn radostí se pustím s i3blocks opatrně do konfigurace a rád bych u distribuce, které jsem věnoval tolik úsilí zůstal.

5. Neumím si ale vysvětlit, proč mně to stále házelo chyby a najednou to šlo, i když jsem myslím nijak nezměnil postup.
-------------------------------------------------
Otázku tímto končím a pokládám za vyřešenou.Děkuji ti ještě jednou za toto bezpříkladné doprovázení a velmi se omlouvám za přispění k tvému vyčerpání.

Jan Kovac

  • Nováček
  • *
  • 25
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #50 kdy: 12. Červen 2018, 07:21:26 odpoledne »
Draha Lombardo 1981

pises mi, akoby som tomu mal rozumiet, Cely Arch je pre mna uplne cudzi... neposles mi prosim ta link na nejaky navod /postup na Arch Linuxprosim. velmi ti dakujem za tvoje usilie, ale je to pre mna rovnake, akoby si mi pisala v cinstine :D

vratim sa na zaciatok, ktoremu som porozumel. po zadani toho prikazu locale -a mi terminal (to som nejako na to prisiel, co to je) vyhodil hlasku
[peter@baby]: ~>$ locale -a
C
POSIX
sk_SK.utf8
[peter@baby]: ~>$

a naprik tomu robim v anglickej klavesnici :O
tam som zacal a aj skoncil...

Sice by som sa rad naucil robit s Archom, ibaze neviem, kde zacat.
Ak sa rozhodnes mis tym pomoct prosim ta o trpezlivost. Som o 10 mrokov starsi teda 1971 a pocitace  zacali prichadzat, ked som bol prvak na EF STU v Bratislave. Doteraz som robil vo Windows ale uz ma zacal cely svet MS WINDOWS znechucovat. zacal som rozmyslat o preinstalovani nejakeho LINUXu, potom prisiel svagor a ponukol mi ntb s nainstalovanym Archom. Tak to je moja anabaza v skratke. Takze  k Linuxu som prisiel ako slepe kura k zrnu...

Dakujem ajkokolvek sa rozhodnes
Janko