lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #30 kdy: 24. Duben 2018, 08:58:41 dopoledne »
Citace
Prosím, proč se mně po zadání "Prohlédnout" ztratí dlouhá a pracná odpověď. 60 min. jsem ji nepsal!!!
S týmto sa skús obrátiť na administrátora. Ja som tu len Mladší člen. :)

Toto znamená, že sa používajú prednastavený konfiguračný súbor. Neodporúčam. Lepšie je používať svoj vlastný. Ten môžeš ľubovoľne prispôsobovať.
Kód: [Vybrat]
status_command i3blocks
status_command i3status

Citace
Nyní mám 2 soubory i3blocks, jeden v /etc a druhý v .config. Protože jsem měl původně jen jeden v /etc, zadával jsem podle rady ......../etc/i3blocks.conf, což se ukázalo jako příčina problému.
Za toto sa ospravedlňujem. Moja chyba.


Citace
Proč se mně při instalaci i3blocks nakopíroval do /etc a ne do .config?
Pri inštalácii sa vytvára základný konfiguračný súbor (dá sa na zvať aj vzorový) pre celý systém. Ak chceš užívateľský, musíš ho vytvoriť sám. Ak nemáš vytvorený svoj vlastný, je dobré ho skopírovať. Podstate kamkoľvek, len tú cestu musíš uviesť v deklarácii.

Citace
Nestačí tedy konfigurovat a ponechat i3status?
Ak je funkčný i3blocks, odporúčam používať ten. Ide o vylepšený i3status. Poskytuje viac možností pre úpravu... omnoho viac. Ak sa budeš zaoberať oboma, zistíš to aj sám.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #31 kdy: 24. Duben 2018, 09:43:56 dopoledne »
Děkuji za celou dosavadní velikou a trpělivou pomoc. Nyní se (doufám) na nějaký čas odmlčím.
Když skončilo úspěšně řešení vleklého a obtížného problému, vrátím se ke konfiguraci - hlavně doplnění toho, co jsem při hledání chyby smazal.
Potom se budu prokousávat tvými dalšími články o i3 až k závěru. Nejhorší mám věřím za sebou, i3 se mi líbí a získávám v něm zběhlost. V případě problémů se budu obracet k informacím na internetu a až v nejhorším k tobě. Cokoli jiného by bylo po celé dosavadní pomoci zneužívání. Ještě jednou díky.

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #32 kdy: 24. Duben 2018, 04:08:39 odpoledne »
Nedá mi to, abych ještě jednou nenapsal o posledním objevu.
Zadal jsem do .config
Citace
status_command i3blocks -c ~/.config/i3/i3blocks.conf
a pokračoval v konfiguraci i3blocks - panel v pořádku - a najednou po chvíli zděšeně zírám, a chyba zpět. Tak jsem pokračoval znovu v hledání. Zadal jsem bar
Citace
status_command i3blocks
bez všeho dalšího, a vše v pořádku.
Pokračoval jsem, a zadal
Citace
status_command i3blocks ~/.config/i3/i3blocks.conf
bez toho písmene "-c" a zase krásný panel. Pokračoval jsem, a i ten původní příkaz
Citace
status_command i3blocks /etc/i3blocks.conf
je v pořádku, ale nesmí tam být ten parametr "-c". Mnohokrát vyzkoušeno.

Pustil jsem se do XII. tvého článku o i3block, nakonec v odkazu
Citace
https://vivien.github.io/i3blocks/
narazil na vysvětlení onoho parametru, ale nevyčetl, proč mně to dělalo tento problém.

To už snad je definitivní závěr. Zajímalo by mě, zda se někdo setkal s podobným problémem a jak ho vyřešil.
« Poslední změna: 24. Duben 2018, 04:11:15 odpoledne od Josef Honzík »

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #33 kdy: 24. Duben 2018, 04:38:12 odpoledne »
Pokojne sa ozvi aj skôr. Len prosím pri každom novom probléme založ novú tému. Nech sa v to dá aspoň trochu vyznať.

-c je prepínač, ktorý určuje, že sa má použiť konkrétny konfiguračný súbor. Ale to si si už zistil. Len ťa chcem upozorniť, že ak si ho pomeníš, tento prepínač musíš použiť. Inak sa nenačíta upravený konfiguračný súbor, ale prednastavený. Pri zadefinovaných farbách pre ikony plôch a dokonca nemusí zobraziť všetko. Takže má svoj význam. Ale ako sa zdá, nefunguje pri nalinkovaní preddefinovaného konfiguračného súboru.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #34 kdy: 24. Duben 2018, 07:52:57 odpoledne »
Děkuji za dovolení. Nové téma v případě potřeby založím, ale stále se nemohu vyhrabat ze  současného, a jsem velmi unaven.

Jak z toho tedy ven? Znovu jsem zkoušel použití přepínače -c, jen s jednoduchým
Citace
status_command i3blocks -c
a znovu stejný výsledek - chybové hlášení. Hodně jsem hledal na Google, někdo má nastavený i3blocks s celou cestou a přepínačem jako ty, jiní jen jak výše uvedeno a bez přepínače. Ale i bez přepínače mně vyjíždí mnou upravená konfigurace.

Kdybych věděl, kde jsem udělal chybu, a jak z ní ven, klidně to přeinstaluju. Zatím si jen hraju, ale chci to nainstalovat jako hlavní distribuci a to s chybami, které nevím jak odstranit, nemohu. Zatím budu ještě hledat.

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #35 kdy: 24. Duben 2018, 08:32:26 odpoledne »
Mne sa nikdy nezobrazila moja konfigurácia. Bolo iba upozornenie, aby si v budúcnosti nemusel riešiť zase kravinu.

Ak si tam použil toto, tak sa ani nedivím. i3blocks netuší, čo má použiť. Musíš nalinkovať aj svoj konfiguračný súbor.
Kód: [Vybrat]
status_command i3blocks -c
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #36 kdy: 25. Duben 2018, 10:30:17 dopoledne »
Vím, že uvedený příkaz
Citace
status_command i3blocks -c
je špatně, uváděl jsem to jako příklad, kdy se mně zobrazí chyba, ale při použití bez "-c" je to v pořádku. Chtěl jsem jen poznamenat, že i někteří další uvádějí podobný příkaz pro bar, např
Citace
https://github.com/vivien/i3blocks
. To ale nic nemění na tom, že další mají nastavení jako ty a je vše v pořádku.
 
Protože vidím, že jsem se dostal do slepé uličky a pokračování nemá smysl a jen marním čas tvůj i svůj, začnu od začátku s i3wm, třeba i na jiných distribucích, nejprve studiem, a později dám zprávu o výsledku. Jenom se divím, že se nepřipojil někdo další s informací o výsledku trápení se stejnou chybou, když na google je tolik stránek s tímto problémem
Citace
Error: status_command process exited unexpectedly (exit 1)
. Znovu oceňuji tvoji trpělivou pomoc začátečníkovi.

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #37 kdy: 25. Duben 2018, 11:03:39 dopoledne »
A máš vlastne tento konfiguračný súbor? Aj vtedy sa zobrazuje tá istá chyba.
Kód: [Vybrat]
~/.config/i3/i3blocks.conf
Už ti to fungovalo, čo sa stalo? Čo si pridal? Ak sa to odohralo po po konkrétnej úprave, vymazať ju a rekonfigurovať znovu i3. Ak to bolo kvôli nej, pokúsiť sa zistiť, čo v tej úprave je chybné. Pretože mi to nejako nejde do hlavy. Ja mám i3 na troch strojoch. Všade je rovnaké, s menšími prispôsobeniami ako v základnom konfiguračnom súbore pre i3 (napríklad na utb používam pokročilejší power management, na desktope iba základ, na utb uzamykám, na desktope nie), aj pre i3blocks (výstup pre batériu a systémová ikona na utb). Aj som ho pôvodne vyskúšala vo virtuále (ten konfigurák som nepoužila, vytvorila som si nový).

A upravoval si bar v základnom konfiguračnom súbore pre i3 alebo i3blocks?
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #38 kdy: 25. Duben 2018, 12:03:59 odpoledne »
Ani mně to nejde do hlavy - u mě není divu. Konfigurační soubor
Citace
~/.config/i3/i3blocks.conf
samozřejmě mám. V základním konf. souboru mám
Citace
status_command i3blocks -c ~/.config/i3/i3blocks.conf
a při něm to fungovalo. Problém nastal tehdy, když jsem konfiguroval právě i3block. Postupoval jsem tak, že jsem ho měl otevřený, vedle toho otevřený tvůj a krůček po krůčku jsem svůj upravoval podle tvého a vždy restartoval. Stále v pořádku. A najednou po dalším kousku ona chyba. Tak jsem ten kousek nevymazal, ale zakomentoval. Nepomohlo. Komentoval jsem dál kousek po kousku, vždy restartoval, až jsem měl zakomentované téměř všecko, ale už jsem se z chyby nedostal. To je podrobný popis mého postupu ve chvíli, kdy najednou naskočila ona chyba. A přesně stejně po dvakrát.

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #39 kdy: 25. Duben 2018, 05:54:48 odpoledne »
Ještě toto:
V příspěvku ze dne 21. 4. 9:51:47 odpoledne jsem psal o povýšení Virtualboxu právě v průběhu úprav. Potom mně Vb. hlásil
Citace
arch login [14.763777]vboxsf. Old binary mount data not suported, remove absolete mount vboxsf and/or update you Vboxservice.
a já mazal nějaký soubor myslím "mountvboxsf". Virtualbox mně nikdy nedělal problémy, ale nyní při hledání všeho možného přemýšlím i o něm. Při vypínání mně totiž běží hodně "Failed". Ovšem běží to příliš rychle, nestačím to přečíst. Faillog je prázdný. Nenešel jsem na googlu způsob, jak výpis při ukončování přečíst. Prosím o sdělení.

Bylo by zbytečné, kdybych
1. Virtualbox bych odinstaloval - samozřejmě včetně VM a znovu nainstaloval.

2.Nainstaloval bych Arch i3wm.

3. Nemělo by to dát tolik práce, protože bych konfiguraci skoro neupravoval. V .config bych udělal jedinou úpravu, totiž místo
Citace
status_command i3status
bych dal
Citace
status_command i3blocks -c ~/.config/i3/i3blocks.conf
, i3blocks bych nakopíroval z /etc do .config a očekával výsledek. V konfiguraci bych pokračoval až podle výsledku.

Doporučila bys mně tento postup?



lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #40 kdy: 26. Duben 2018, 09:54:50 dopoledne »
Citace
arch login [14.763777]vboxsf. Old binary mount data not suported, remove absolete mount vboxsf and/or update you Vboxservice.
Inak sa zdá, že je potrebné, aby to opravili vývojári. Nie si jediný s touto chybou. Takže VB kvôli tomu preinštalovávať nemusíš.
[arch-commits] Commit in virtualbox/trunk (4 files).


Čo sa týka i3 a i3blocks, tak skús odstrániť upravený konfiguračný súbor a znovu prekopírovať preddefinovaný.
Aký konfiguračný súbor používaš ako príklad? Skôr odkiaľ. Ten z článku?
Keď si pridal čo sa znovu vyskytla tá chyba?


Chcem ťa upozorniť, že ja v Global properties používam vlastnú cestu ku skriptom, kde ich samozrejme všetky buď skopírujem alebo premiestním. Opäť kvôli tomu, aby som mohla používať svoje vlastné (buď vytvorené alebo upravené):
Kód: [Vybrat]
command=$HOME/.config/i3/i3blocks/$BLOCK_NAMEnamiesto
Kód: [Vybrat]
command=/usr/lib/i3blocks/$BLOCK_NAME

Závislosti pre i3blocks (podľa toho aký výstup sa má zobraziť):
Kód: [Vybrat]
mpstat, sysstat, playerctl, sensors, acpi

Teraz požívam tento.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #41 kdy: 26. Duben 2018, 02:12:40 odpoledne »
Ano, jako vzorový používám tvůj soubor z předchozího článku ze dne 6. dubna 03:31:58 odpoledne. Škoda, že jsem si přesně nepoznačil, v který moment chyba naskočila. Ale jak jsem psal, konfiguroval jsem po malých částech a vždy restartoval, a když chyba naskočila, nepomohlo už onu poslední část před vznikem chyby zakomentovat, ani postupné zakomentování dalších a dalších částí. Budu to všechno dělat znovu, teď podle tvého posledního konfiguračního vzoru, tak dám lepší pozor.

Já mám 2 soubory i3blocks, 1. v /usr/lib......., kde jsou spustitelné skripty,  2. v /.config.......,kde je konfigurace. Používám ten 2.  Prosím, nerozumím, co znamená za souborem to "$BLOCK_NAME" protože to vlastně ani nepotřebuji.

Chtěl jsem zeptat, před touto novou konfigurací, kterou budu provádět. Protože chyba naskočila vždy při konfiguraci .i3blocks, nebylo by lepší úplně odinstalovat i3blocks včetně sirotků, což by bylo na několik minut, potom konfigurační soubor překopírovat do /.config... a pokračovat podle nově zaslaného vzoru? Také nainstaliji mpstat, sysstat, playerctl, acpi, sensors mám.
---------------------------
Nevíš prosím, jak jsem se ptal v minulé odpovědi, jak přečíst výpis při vypínání, nemohu to najít. děkuji.

« Poslední změna: 26. Duben 2018, 02:25:21 odpoledne od Josef Honzík »

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #42 kdy: 26. Duben 2018, 03:12:11 odpoledne »
Chtěl jsem zeptat, před touto novou konfigurací, kterou budu provádět. Protože chyba naskočila vždy při konfiguraci .i3blocks, nebylo by lepší úplně odinstalovat i3blocks včetně sirotků, což by bylo na několik minut, potom konfigurační soubor překopírovat do /.config... a pokračovat podle nově zaslaného vzoru? Také nainstaliji mpstat, sysstat, playerctl, acpi, sensors mám.
Ak je chyba iba v konfiguračnom súbore, je to zbytočné. Ale ak je chyba v samotnom i3blocks, tak už nie. Úplnú odinštaláciu vykonáš pomocou tohto príkazu:
Kód: [Vybrat]
sudo pacman -Rns i3blocks

Já mám 2 soubory i3blocks, 1. v /usr/lib......., kde jsou spustitelné skripty,  2. v /.config.......,kde je konfigurace. Používám ten 2.  Prosím, nerozumím, co znamená za souborem to "$BLOCK_NAME" protože to vlastně ani nepotřebuji.
$BLOCK_NAME je názov tzv. bloku. Ak je skript v definovanom priečinku, stačí v konfiguračnom súbore zadať jeho názov a on s načíta automaticky. Ide o tú časť v hranatých zátvorkách: [volume]
Nemusí sa zhodovať, ale potom je potrebné v tom bloku [volume] určiť príkaz alebo cestu ku skriptu:
Kód: [Vybrat]
command=$HOME/.config/i3/i3blocks/volume2

Pokojne sa inšpiruj, ktorým chceš. nemusíš tým najmladším. Oba sú funkčné. Skôr sa riaď tým, čo by sa ti viac páčilo. Oba sú totižto dosť odlišné. Aj výzorovo, aj konfiguračne. V prvom (čo je v článku), používam predovšetkým skripty väčšinou stiahnuté a mierne upravené pre moje potreby. V druhom (čo používam teraz), zase viac priamych príkazov. Uvediem to na príklade:

STARÝ KONFIGURAČNÝ SÚBOR:
Kód: [Vybrat]
[cpu_usage]
label=
interval=1
color=#eeeeee

NOVÝ KONFIGURAČNÝ SÚBOR:
Kód: [Vybrat]
[cpu_usage]
label=
command=echo "<span color='#eeeeee'> $(mpstat 1 1 | grep -A 5 "%idle" | tail -n 1 | awk -F " " '{print 100 - $12}')%</span>"
interval=1
color=#5994ad

V tom starom používam skript, ktorý sa volá cpu_usage. A celý výstup bude mať jednu farbu (ikona i text). Vďaka tomu skriptu bude farebne odlíšené zvýšené zaťaženie CPU.
V novom používam ako výstup konkrétny príkaz. Farba ikony a textu je rozdielna. Farbu ikony určuje parameter color (color=#5994ad), farbu textu určuje span color (<span color='#eeeeee'</span>). Farba textu je aj pri zvýšenom zaťažení CPU rovnaká. Aj keď využitie CPU je zakomentované. :D Teda väčšina z pôvodných výstupov. Teraz si vystačím s hlasitosťou, balíčkami, RAMkou, dátumom, časom a odhlásením. Chcela som tým len povedať, že dá sa použiť rôzny spôsob ako na panel dostať to, čo chceš.


mpstat je potrebný pre využitie CPU. Je súčasťou sysstat.
acpi je potrebný pre batériu.
playerctl je potrebný pre mediaplayer blok. Nie je potrebný pre všetky prehrávače. Ja ho nepotrebujem, používam mocp a svoj skript.
sensors je potrebný na zobrazenie teploty.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Josef Honzík

  • Mladší člen
  • **
  • 53
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #43 kdy: 29. Duben 2018, 05:18:49 odpoledne »
Dobrý den,
několik dnů byl ode mě pokoj, měl jsem problém s diskem, takže jsem nakonec vše přeinstalovával. Nyní jsem se pustil znovu do konfigurace, zatím .config. Chyby, které se ukázaly, jsem odstranil, avšak na tu hlavní nestačím. Dávám výpis:
Moje konfigurace:
Citace
## Shutdown & Reboot & Logout

     set $powermenu (L)ock, (E)xit, (S)uspend, (H)ibernate, (R)eboot, (P)oweroff
    bindsym $mod+Delete mode "$powermenu"

    mode "$powermenu" {
    bindsym l exec --no-startup-id i3lock, mode "default"
    bindsym e exec --no-startup-id i3-msg exit, mode "default"
    bindsym s exec --no-startup-id systemctl suspend, mode "default"
    bindsym h exec --no-startup-id systemctl hibernate, mode "default"
    bindsym r exec --no-startup-id systemctl reboot, mode "default"
    bindsym p exec --no-startup-id systemctl poweroff, mode "default"

    # back to normal: Enter or Escape
    bindsym Return mode "default"
    bindsym Escape mode "default"
    }     
Chybové hlášení:
Citace
ERROR: CONFIG: Expected one of these tokens: <end>, '#', 'set', 'bindsym', 'bindcode', 'bind', '}'
ERROR: CONFIG: (in file /home/josef/.config/i3/config)
ERROR: CONFIG: Line 351:     bindsym Mod4+Delete mode "(L)ock, (E)xit, (S)uspend, (H)ibernate, (R)eboot, (P)oweroff"
ERROR: CONFIG: Line 352:
ERROR: CONFIG: Line 353:     mode "(L)ock, (E)xit, (S)uspend, (H)ibernate, (R)eboot, (P)oweroff" {
ERROR: CONFIG:               ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ERROR: CONFIG: Line 354:     bindsym l exec --no-startup-id i3lock, mode "default"
ERROR: CONFIG: Line 355:     bindsym e exec --no-startup-id i3-msg exit, mode "default"
ERROR: FYI: You are using i3 version 4.15.0.1 (03-13-2018)
Moje nastavení je přesně z tvého článku "i3wm XI. – Vypnutie a reštart". Když jsem toto nastavení použil předtím, krásně to fungovalo. Tak nevím. I to z tvého vzorového nastavení .config dává chyby. Děkuji za pomoc.

lombardo1981

  • Plný člen
  • ***
  • 124
    Příspěvků
  • Karma: +5/-0
    • Zobrazit profil
Re:Arch i3-wm Suspend and hibernate - pokrač. původ. Susp.and and hyb. z 14/2 2018
« Odpověď #44 kdy: 29. Duben 2018, 06:06:49 odpoledne »
A máš nainštalované i3-wm alebo i3-gaps?
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L