Děkuji za snahu mně pomoci, avšak odpověď je nad moje možnosti. Jak je uvedeno, jsem začátečník. K ukázkově dokonalé konfiguraci možná někdy dospěji. Já bych prosil o pomoc pouze a pouze v následujícím:
Proč, když jsem postupoval přesně podle návodu na stránce "i3wm XI. – Vypnutie a reštart" podle části "Prvý spôsob bez použitia skriptu:" a vložil do konfiguračního souboru sudo leafpad ~/.config/i3/config přesně uvedenou pasáž, restartoval, že mě to způsobilo zhroucení systému, které nešlo napravit ani po odstranění předtím vloženého. Co jsem udělal špatně, nebo měl udělat jinak Jiná pomoc je pro mě jako začátečníka zatím zbytečná. Děkuji předem.
Jsem z i3wm na Archu zatím dosti rozhozený. Přesto, že jsem při instalaci Archu postupoval přesně podle návodu i z těchto stránkek, stále jsem místo panelu dostával hlášení
"Error: status_command process exited unexpectedly (exit 1)" Na Googlu je tato otázka mnohokrát probíraná, nikde však odpověď. Přitom chyba je v lokalizaci provedené přesně podle návodu v části č. V.
Nyní při instalaci podle tvého návodu zase stále chyba "Error status command not found or is missing a library dependency (exit 127)." K odstranění stačilo nainstalovat neuvedený i3status - pro odborníka úsměvné, ale snažící se začátečník bývá v koncích. Ještě jednou předem děkuji za odpověď.