Desktopová prostředí a správci oken | 14. Duben 2017, 02:42:21 odpoledne
Pomalé menu LXQT

Livan

  • Nováček
  • *
  • 47
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Pomalé menu LXQT
« kdy: 14. Duben 2017, 02:42:21 odpoledne »
Pri kliknutí na ikonu menu v Arch linuxe s LXQT sa prvá úroveň menu rozbalí rýchlo. Avšak ak kliknem na položku Kancelária, rozbalenie tohto menu druhej úrovne trvá cca 6 sekúnd. Pri opakovanom kliknutí to už ide rýchlo. Iné položky menu sa otvárajú relatívne rýchlo. Čo to oneskorenie môže spôsobovať? Pri testovaní LXQT prostredia v Manjare to reagovalo rýchlo, takéto oneskorenie som nezistil.
Arch Linux LXQT, Asus X200MA, 2GB RAM, Celeron N2815

archac

  • Nováček
  • *
  • 6
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #1 kdy: 14. Duben 2017, 05:36:35 odpoledne »
Ahoj, ja používám Xfce, ale napadá mě, že to může být způsobený tématem ikon, nebo ty ikony nakešovat do paměti.
zkusil bych tedy:
Kód: [Vybrat]
gtk-update-icon-cache -f /usr/share/icons/složkastématem
nevim zda to zabírá u Lxqt, zrychlení menu pomocí přidání položky do souboru .gtkrc-2.0 ve tvém dom.adresáři
Kód: [Vybrat]
echo gtk-menu-popup-delay = 90 ~/.gtkrc-2.0
jinak nevim  :D

Livan

  • Nováček
  • *
  • 47
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #2 kdy: 15. Duben 2017, 08:35:31 dopoledne »
LQXT používa QT knižnice, takže nastavenia pre GTK nebudú fungovať.
Arch Linux LXQT, Asus X200MA, 2GB RAM, Celeron N2815

Livan

  • Nováček
  • *
  • 47
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #3 kdy: 15. Duben 2017, 09:11:16 dopoledne »
Tak som ten príkaz pre každý prípad vykonal, nechcelo to prebehnúť bez sudo, dávalo to "prístup odmietnutý" ale aj tak to nefunguje.
Arch Linux LXQT, Asus X200MA, 2GB RAM, Celeron N2815

lombardo1981

  • Mladší člen
  • **
  • 51
    Příspěvků
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #4 kdy: 15. Duben 2017, 07:12:13 odpoledne »
Nepíšeš, kedy to začalo. Od začiatku či po nejakom čase? Možno to spôsobila niektorá aktualizácia.
V takýchto prípadoch býva problém v menu-cache. Skús ho nahradiť s menu-cache-git alebo balíček snížiť. Ak to nepomôže, možno by mohla byť chyba ešte v libfm-extra. Skús prejsť na predošlú verziu.
Možno existuje spôsob ako vyvolávať menu inak. Napríklad pomocou Xdg Menu Widget. Ale to si už musíš zistiť sám.
Poprípade, by chyba mohla byť ešte v tom, že sa môže GTK aplikácie načítavať pomalšie.
Skús sa ešte popýtať na anglickom fóre alebo niečo vyhľadať. Tu nie je veľa ľudí, ktorý by ti s týmto mohlo pomôcť. Nakoľko je to dosť špecifický problém. Tatko používa LXDE a jeho menu je v pohode.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Livan

  • Nováček
  • *
  • 47
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #5 kdy: 15. Duben 2017, 09:37:10 odpoledne »
Takto sa to správalo od samého začiatku. Keďže to problémové menu skoro vôbec nepoužívam, neriešil som to. Na spúšťanie najčastejšie používaných programov používam ikony na dolnej lište.
Arch Linux LXQT, Asus X200MA, 2GB RAM, Celeron N2815

lombardo1981

  • Mladší člen
  • **
  • 51
    Příspěvků
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #6 kdy: 16. Duben 2017, 09:06:09 dopoledne »
Ak sa ti chce, tak si dodatočne doinštaluj LXDE a skús, či aj tam ti to bude robiť. Aspoň zistíš, či sa jedná o problém iba pre LXQt. Lebo ako som vravela, takto používa LXDE a jeho menu je v pohode. Žiadne zadrhováky, spomalené reakcie či nezobrazené položky.
A chcem sa spýtať, ako je LXQt preložené. Pretože môj taktovci anglicky ani neceknú. Ešte ma čaká prerábka maminho PC a tam by som, v prípade dostatočného prekladu aj vyskúšala dať to LXQt.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Livan

  • Nováček
  • *
  • 47
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #7 kdy: 16. Duben 2017, 09:59:38 dopoledne »
Bohužiaľ, čo sa týka prekladu, je LXQT preložené iba čiastočne. Dosť vecí ostalo v angličtine. Mne to nevadí ale niekomu inému by to mohlo vadiť. Z môjho pohľadu je LXQT také odľahčené KDE, pretože je založené na QT knižniciach a vyberám si k nemu programy z KDE také ako Okular, Krusader, Kate, Kcalc atď. alebo založené na QT knižniciach. To LXDE tam nateraz nechcem inštalovať, pretože by mi to zanešvárilo GTK knižnicami. Možno časom tam skúsim XFCE alebo LXDE, prípadne OpenBox.
Arch Linux LXQT, Asus X200MA, 2GB RAM, Celeron N2815

lombardo1981

  • Mladší člen
  • **
  • 51
    Příspěvků
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #8 kdy: 16. Duben 2017, 10:38:14 dopoledne »
Ďakujem za odpoveď. Tak jej tam radšej hodím to LXDE. Tam je len zopár vecí nepreložených. Keby to bolo po rusky... Len z toho by som bola pako ja. :D Tatko pred tromi dňami oslávil 70 rokov. A je dôkazom, že aj skôr narodení si s linuxom poradia. :)
Ja sa zase vyhýbam KDE knižniciam. Nemám nainštalovaný žiadnu KDE aplikáciu. KDE je celkovo o ničom. Ale ak má človek chuť na nestabilné prostredie... KDE 3.5 bolo ešte fajn. Bolo na Slaxe. Inak Trinity je založené na KDE 3.5.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Livan

  • Nováček
  • *
  • 47
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pomalé menu LXQT
« Odpověď #9 kdy: 16. Duben 2017, 04:28:38 odpoledne »
Neviem, ako je na tom so stabilitou najnovšie KDE, pretože ho nepoužívam ale s KDE programami som nikdy problémy so stabilitou nemal. Naposledy som KDE (verziu 4) používal v Manjare na slabom notebooku a tam ma rozčuľovalo, keď nabehla indexácia (baloo-fileindexer), ktorá mi úplne vyťažila jedno jadro procesora a trvalo to trebárs aj hodinu. Po čase mi to tak liezlo na nervy, že to išlo preč ale nie kvôli stabilite.
Arch Linux LXQT, Asus X200MA, 2GB RAM, Celeron N2815