Hardware | 11. Říjen 2016, 11:31:21 odpoledne
Procesor

Marko

  • Nováček
  • *
  • 2
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Procesor
« kdy: 11. Říjen 2016, 11:31:21 odpoledne »
Zdravím.
Som Arch nováčik . Po nainštalovaní mi systém nešiel tak svižne ako keď som si ho skúšal vo virtualboxe. Piplal som sa s ovládačmi grafickej karty, radila mi aj Lobardo. Teraz vidím ,že sú načítané len dve jadra . To sa mi ešte nestalo ,na nete som o tom nenašiel. Výpis z inxi:
CPU:       Dual core AMD FX-4300 (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
               clock speeds: max: 3800 MHz 1: 1800 MHz 2: 2600 MHz 3: 2600 MHz
               4: 2600 MHz
Chýba hardvérová akcelerácia druhom disku mám mint a tam je to v poriadku.

lombardo1981

  • Mladší člen
  • **
  • 51
    Příspěvků
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Procesor
« Odpověď #1 kdy: 12. Říjen 2016, 10:18:57 dopoledne »
A čo hovorí:
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfo
Kód: [Vybrat]
dmesg | grep CPU
Mrkni do BIOSu, či nie je zakázané ACPI. Ak je, tak ho povoľ. Pre istotu sa pozri, že konfigurák pre grub neobsahuje acpi=off. Ale pokiaľ si ten parameter nepridával, nemal by tam byť.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Marko

  • Nováček
  • *
  • 2
    Příspěvků
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Procesor
« Odpověď #2 kdy: 12. Říjen 2016, 08:39:24 odpoledne »
      Ahoj
      cat /proc/cpuinfo   http://hastebin.com/ulakoxoguy.sql
      dmesg | grep CPU   http://hastebin.com/ilopozalog.vbs
 
       ACPI je povolené a AHCI som zmenil na IDE

lombardo1981

  • Mladší člen
  • **
  • 51
    Příspěvků
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:Procesor
« Odpověď #3 kdy: 13. Říjen 2016, 10:07:16 dopoledne »
Kód: [Vybrat]
mtrr: your CPUs had inconsistent variable MTRR settings
mtrr: probably your BIOS does not setup all CPUs.
Ak máš na jedno kompe dve distrá, tak je potom možné, že rozdiel medzi nimi je v kerneli. Inak by mohla byť chyba aj v BIOSe. Ktoré jadro používaš. Posledné stabilné, git verziu alebo LTS? Skús vyskúšať druhý kernel a uvidíš.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3; kernel: linux a linux-zen
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L